helrekond

En helrekonditionering innebär att vi åtgärdar bilen interiört och exteriört för att återställa bilen så nära nyskick som möjligt. Kaross och motorutrymme tvättas grundligt med miljövänliga avfettningsmedel. Lacken maskinpoleras i flera steg med polermedel som anpassas efter lackens skick för att få bort repor och återställa glansen. Därefter får bilen ett vax eller lackskydd som skyddar lacken. Vi gör en total genomgång av bilens invändiga utrymme med special anpassade verktyg och rengöringsmedel. Rutorna putsas ut och invändigt.

Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

polering

Först tvättas bilen grundligt och behandlas med en lera som gör lacken helt slät.
Lacken maskinpoleras i två steg med polermedel som anpassas efter lackens skick för att få bort repor och återställa glansen.
Därefter får bilen ett vax eller lackskydd som skyddar lacken.

Invändig tvätt

Hela bilen dammsugs noggrant. All interiör plast görs rent med special anpassade verktyg och rengöringsmedel. 
Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

klädseltvätt

Klädseltvätt kan behövas när bilens säten blivit smutsiga, något har spillts ut eller om en luktkälla behöver tas bort. Vid en klädseltvätt används hetvatten i kombination med en smutslösande kemikalie. Vi använder en speciell tvättmaskin som sprutar kemvätska samtidigt som den suger upp det smutsiga vattnet. Detta ger textilen en genomsköljning så att smutsen försvinner. Efter tvätten torkas klädseln med hjälp av en avfuktare över natten.

motortvätt

En motortvätt är bra att göra då och då för att hålla motorutrymmet rent från olja och vägsalt kan ha lagt sig som en beläggning. Motorn och undersidan av huven avfettas med kallavfettning. Därefter spolas allt av. När motorn är helt ren och torr så lägger vi på ett skyddande medel som håller plastdetaljer, kablar och gummislangar fräscha.

lukt sanering

Genom en ozonbehandling kan man avlägsna dåliga lukter som bl a röklukt, matspill eller
mögel. Ozon aggregatet  oxiderar på ett effektivt sätt bort främmande luktämnen samt 
bakterier och virus. I de allra flesta fall blir slutprodukterna enbart koldioxid och vatten.
ozonbehandlingen görs efter att luktkällan är helt borttagen och sanerad genom nödvändig rengöring. En sanering kan i många fall vara ett omfattande arbete. Då kan det vara lämpligt att kontakta sitt försäkringbolag innan. Vi samarbetar med dom flesta försäkringsbolag.